Εκδηλώσεις

Υλικό και ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκδήλωση απολογισμού Ανοικτών Μαθημάτων

Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 27.11.2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης από 10 έως 12 πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απολογισμού των Ανοικτών Μαθημάτων.

Με την ευκαιρία θα γίνει παρουσίαση επιλεγμένων αποσπασμάτων μαθημάτων, σύντομη παρουσίαση της νέας πλατφόρμας eclass και opendelos, και θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για την προοπτική του έργου στο πλαίσιο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Πολυμέσων καθώς και νέων δράσεων που σχεδιάζονται.

Ν. Αβούρης

Περιφερειακή Εκδήλωση για τα Ανοικτά Μαθήματα

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 έγινε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μας περιφερειακή εκδήλωση για τα ανοικτά μαθήματα και την ανοικτή μάθηση που οργάνωσε η Ιδρυματική Επιτροπή των Ανοικτών Ακαδημαικών Μαθημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και μίλησαν εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων Πατρών, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ΤΕΙ Δυτικής Ελλαδας που παρουσίασαν τις εμπειρίες τους για την ανάπτυξη ανοικτών μαθημάτων και στρατηγική για την ανοικτή μάθηση.

Πρόσκληση σε Εκδήλωση: Ανοικτά Μαθήματα - Προκλήσεις και Προοπτικές

Πανεπιστήμιο Πατρών, Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πέμπτη 23/Απριλίου/2015, ώρα 10-14:00

Οι δράσεις δημιουργίας Ανοικτών Ψηφιακών Μαθημάτων στα Πανεπιστήμια της χώρας μας βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησής τους και πλέον έχουν αποκτήσει μια δυναμική που επιτρέπει και επιβάλλει μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων και την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών εντός και μεταξύ των ιδρυμάτων.

Ημερίδα Ενημέρωσης Ανοικτών Μαθημάτων

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών 18 Φεβρουαρίου 2014

Στην Αίθουσα Διαλέξεων στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ανταλλαγής Προβληματισμού των Ανοικτών Μαθημάτων.

22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών: Επιστροφή στο μέλλον: οι αξίες του παρελθόντος οδηγοί για το μέλλον

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών 23 Οκτωβρίου 2013

Porto Rio Hotel , 24-25 Οκτωβρίου 2013

Η οικονομική κρίση αποτέλεσε την αιτία ανάδειξης σοβαρών προβλημάτων στις ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες. Οι βιβλιοθήκες πλέον καλούνται να ανταποκριθούν στην πρόκληση όχι μόνο της διατήρησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που κατέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξής τους σε ένα κατά τεκμήριο εχθρικό περιβάλλον.

2η Συνάντηση Τμηματικών Υπευθύνων

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Πατρών 13 Μαρτίου 2013

Ημερίδα ενημέρωσης των Τμηματικών Υπευθύνων του έργου Ανοικτών Ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συζητήθηκαν οι βασικές απαιτήσεις των μαθημάτων, η κοστολόγηση των μαθημάτων, οι διαδικασίες στελέχωσης των Τμηματικών Ομάδων Εργασίας (ΤΟΕ) καθώς και θέματα γύρω από τον εξοπλισμό του έργου και τα πνευματικά δικαιώματα. Παρακάτω υπάρχει και το αντίστοιχο υλικό.